Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Περιορισμένα τα δρομολόγια της Sky Express για Μήλο και Νάξο. Αντιδράσεις.

Η Sky Express  αποφάσισε ότι από την 1η Νοεμβρίου θα περιορίσει σε τρία (από 4 που ισχύουν για τον μήνα Οκτώμβριο) ,  τα δρομολόγια για Νάξο και Μήλο  έως το τέλος Μαρτίου 2017

- Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής
Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά
για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μήλο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μήλου κ. Δαμουλάκη Γεράσιμου (α.π. 5851/04-10-2016), σχετικά με την απρόβλεπτη μείωση – από 7 σε 4 - των εβδομαδιαίων αεροπορικών δρομολογίων από και προς τη νήσο Μήλο.

Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο Δήμαρχος του νησιού επισημαίνει ότι πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη, που υποβαθμίζει συνολικά του νησί της Μήλου.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι η μείωση των αεροπορικών δρομολογίων γυρίζει τη Μήλο αρκετά χρόνια πίσω και αποτελεί τροχοπέδη στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της.

Ζητείται, λοιπόν, από τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει το θέμα της επαναφοράς των καθημερινών δρομολογίων από και προς τη Μήλο.
από τέσσερα που είναι τον Οκτώβριο, στα τρία και έως το τέλος του Μαρτίου .

- Όπως διαβάζουμε στα mileikanea.gr « Έγγραφο διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμος Μήλου στις 30/9 με θέμα την Λειτουργία Κρατικού Αερολιμένα Μήλου εκδηλώνοντας την διαμαρτυρία του για τη μη ύπαρξη αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Μήλου κάθε Κυριακή τον μήνα Οκτώβριο, όπως προκύπτει από το Πρόγραμμα του Κρατικού Αερολιμένα Μήλου και απαιτώντας την άμεση επανεξέταση του θέματος από τη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα ο Δήμος Μήλου με έγγραφο του στις 4/10 με θέμα Αεροπορικά Δρομολόγια από και προς τη Μήλο και λαμβάνοντας υπόψη του την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτύρεται έντονα για την ύπαρξη μόλις 4 πτήσεων την εβδομάδα προς το νησί απαιτώντας από το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και την Υ.Π.Α. την άμεση επανεξέταση του θέματος για την επαναφορά καθημερινών δρομολογίων για τη Μήλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου