Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η πολιτιστική κληρονομιά ως παράγοντας αειφόρου ανάπτυξης. (Photos-Video)

Η  πολιτιστική κληρονομιά ως
παράγοντας αειφόρου
ανάπτυξης. Νάξος
Αφιέρωμα στην πολιτιστική μας κληρονομιά, με διήμερο εκδηλώσεων, διοργανώνει η Ελληνική  Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στη Νάξο από 7-8 Σεπτεμβρίου 2016, με αφορμή το σημαντικό έργο αποκατάστασης του ναού της Αγίας Κυριακής στο νησί.
Την Παρασκευή το απόγευμα 7 Οκτωβρίου σε ανοιχτή συζήτηση
που παραγματοποιήθηκε  στη Σχολή Ουρσουλινών στην Χώρα,  διακεκριμένοι ομιλητές από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών μίλησαν για τις δυνατότητες που προσφέρει «Η  πολιτιστική κληρονομιά ως παράγοντας αειφόρου ανάπτυξης». 
Συντονισμός : Παύλος Κρεμέζης Πρ. Συμβ Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς ΕΛΛΕΤ

Χαιρετισμούς  απηύθυναν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μάνος Μαργαρίτης και ο Γιάννης Μαργαρίτης Αντ/ρχης Αθλητισμού,Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Μίλησαν:
Δρ. Δημήτρης Αθανασούλης
Δ/ντης Εφορείας
Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
  •   Δρ. Δημήτρης Αθανασούλής Δ/ντης Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.(Το έργο της Εφ. Κυκλάδων και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Νάξου.
  •   Γιάννης Κίζης, Καθηγητής Ε.Μ.Π. και Κλήμης Ασλανίδης, Αρχιτέκτων (Παρουσίαση του έργου αναστήλωσης Αγ. Κυριακής και η εν δυνάμει συμβολή του στην  αειφόρο ανάπτυξη του νησιού).
  •   Λυδία Καρρά, Αντιπρ/δος Ελληνικής Ετ. Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (Μονοπάτια Πολιτισμού και αειφόρος ανάπτυξη)
  •   Τάσος Αναστασίου, Περ.Νοτ.Αιγαίου (Διαδρομές Πολιτιστικού ενδιαφέροντος στις Κυκλάδες. Δεδομένα και προοπτικές)
  •   Κριπιτζής Χρισόστομος, (Το φεστιβάλ της Νάξου-Η Νάξος ως πολιτισικός προορισμός).
  •   Ειρήνη Φραγκουδάκη. Ποτοποιϊα Βαληνδρά. (Ο ρόλος της παραγωγής παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στην ανάπτυξη του νησιού. 


DVD-Βίντεο  και φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να προμηθευτείτε από το φωτογραφείο του Γ. Ξενάκη στην Νάξο η με παραγγελία στο 6988243507 .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου