Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο – Θωρακίζεται και η Άνδρος

Είδηση καλή και… αχρείαστη. Στην Σύρο δημιουργείται σύντομα, μόνιμη πτητική βάση του ΕΚΑΒ στην οποία θα σταθμεύει ένα ελικόπτερο-ασθενοφόρο, πλήρως εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα  μέσα για αεροδιακομιδες, καθώς επίσης και στρατιωτικοί γιατροί. Έτσι ένα πάγιο αίτημα της Β´ ΥΠΕ «παίρνει σάρκα και οστά». Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από συνεννόηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι κάτοικοι των Κυκλάδων και του κεντρικού  Αιγαίου, που νοιώθουν  ανασφάλεια και «πολίτες δεύτερης κατηγορίας», ιδιαίτερα τους
χειμωνιάτικους μήνες.

Η Άνδρος - που απέχει λίγα μίλια από την Σύρο - θωρακίζεται έτσι σε περίπτωση έκτακτων αναγκών, αφού στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που το ελικόπτερο δεν έφτασε ποτέ στο νησί λόγω έλλειψης εναέριων μέσων, (σε όλη την Ελλάδα, πετούν αυτή την εποχή μόνον τρία εξειδικευμένα και πιστοποιημένα) η καθυστέρησε πολλές ώρες.
Στο παρελθόν  το θέμα, έχει απασχολήσει  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ έχουν κατατεθεί προτάσεις για περιφερειακό ΕΚΑΒ τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα, έτσι ώστε τουλάχιστον ένα πτητικό μέσο να έχει έδρα σε κάποιο από τα νησιά που διαθέτουν αεροδρόμιο, ώστε η μεταφορά έκτακτων περιστατικών να γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα νοσοκομεία που πρέπει να μεταφερθεί ο ασθενής ή όποιος έχει πραγματικά ανάγκη άμεσης διακομιδής.
"Εν Άνδρω"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου