Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

"Ωκεανίς": Η νέα κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη χώρα (video)

"Ωκεανίς": Η νέα κακοκαιρία
που θα χτυπήσει τη χώρα 
Η κακοκαιρία "Ωκεανίς" αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου και κυρίως το διήμερο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά,
οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την "Ωκεανίδα" από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Επισημαίνεται ότι τα προγνωστικά στοιχεία είναι ακόμη αρκετά ευμετάβλητα. Λεπτομέρειες σχετικά με τις περιοχές που θα δεχτούν τις σημαντικότερες χιονοπτώσεις, καθώς και τα υψόμετρα χιονόπτωσης ανά περιοχή (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα δοθούν σε νεότερες ανακοινώσεις.

3 σχόλια: