Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ «ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

Μιά από τις πρώτες ποιμαντικές δράσεις του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθεου Β΄, με την ανάληψη των
Επισκοπικών του καθηκόντων, ήταν η ίδρυση του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», το συντονισμό και οργάνωση του οποίου ανέθεσε στον ειδικά εκπαιδευμένο στην οικογενειακή ψυχοθεραπεία Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Ζαχαροπουλο, Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως.
Επί δεκαπέντε χρόνια ο π. ΜελΈτιος και οι συνεργάτες του, ειδικοί στον χώρο της ψυχικής υγείας, με πολλαπλές δραστηριότητες, (ομιλίες, εκπομπές στα τοπικά οπτικοακουστικά μέσα,
ομάδες συμβουλευτικής, ψυχοθεραπεία) εργάζονται αθόρυβα και μεθοδικά για τη στήριξη της οικογένειας.
Τα τελευταία οκτώ χρόνια, ο π. Μελέτιος έχει εντείνει τη δραστηριότητά του στη δημιουργία και λειτουργία του «ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΣ», στην προώθηση των σκοπών του οποίου συνεργάζεται και η ΡΚαθολική Επισκοπή Σύρου.
Το απόγευμα του Σαββάτου, 1ης Οκτωβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως στην Ερμούπολη, έγινε η έναρξη των εργασιών του «ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ», για την καινούργια ποιμαντική χρονιά, το κεντρικό θέμα της οποίας θα είναι το μεγάλο και δύσκολο θέμα της αγάπης.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στον Ι. Ναό τής Αγίας Παρασκευής στην Αληθινή, τελέσθηκε από τον π. Μελέτιο, με τη συμμετοχή των μελών του «ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» η Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας στον αύλιο χώρο του Ναού παρετέθη δεξίωση από τον Εντιμώτατο ιδιοκτήτη του κτήματος κ. Αθανάσιο Μαρτίνο. Στην έναρξη των εργασιών, το Σάββατο βράδυ, και στην δεξίωση την Κυριακή, μετά την Θ. Λειτουργία, παρέστη και ο Επίσκοπος ΡΚαθολικών Σύρου, Σεβασμιώτατος κ. Πέτρος Στεφάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου