Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Πότε θα παίξουν τα παιδιά στις παιδικές χαρές της Σαντορίνης;


Φίλοι μου
Πριν δυο χρόνια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Θήρας,
αποφάσισε με τις υπηρεσίες του δήμου μας, αφού προφανώς έκαναν τους ανάλογους ελέγχους,  να κλείσουν όλες οι παιδικές χαρές του νησιού. Ο χαρακτηρισμός που δόθηκε αν θυμάμαι καλά ήταν, επικίνδυνες και ακατάλληλες.


Είναι απορίας άξιο βέβαια, πως είναι δυνατόν να λειτουργεί μια κοινωνία ομαλά, απαγορεύοντας στα παιδιά να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο, τις παιδικές χαρές.


Ποιος έχει το δικαίωμα να στερεί από τα παιδιά μικρής ηλικίας την ξενοιασιά από το παιχνίδι και την ομορφιά του χώρου μιας παιδικής χαράς; Αν στερήσουμε αυτά από τα παιδιά μας σίγουρα θα αναγκαστούν να βρουν άλλη διέξοδο και ποιος ξέρει ποια θα είναι αυτή.

Σήμερα στο νησί μας δεν λειτουργεί σχεδόν καμιά παιδική χαρά. Όλες είναι σκουπιδότοποι και πολύ επικίνδυνες στο να συμβεί κάποιο σοβαρότατο ατύχημα. Θα θελα να ξέρω, ποιος θα έχει την ευθύνη αν συμβεί (κτύπα ξύλο)κάποιο ατύχημα; που απεύχομαι και απευχόμαστε όλοι. Νομίζω ότι η ευθύνη βαρύνει εσάς κύριοι του Δήμου μας, που δεν δίνεται δεκάρα τσακιστή  για τα παιδιά όπως αποδεικνύεται.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αδιαφορία είναι συμμετοχή σ αυτό που συμβαίνει. Ας μην αδιαφορήσουμε για μια ακόμα φορά. Ας πιέσουμε περισσότερο μήπως οι ιθύνοντες αποχαυνωμένοι από την ζάλη της εξουσίας ξυπνήσουν.
Με εκτίμηση

Μάρκος Ζώρζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου