Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Γονείς στην Αμοργό:Τα κενά στην εκπαίδευση δεν καλύπτονται με λόγια!

Mε σύνθημα "6 χρόνια αρκετά, .... δεν θα γίνουνε 7!", οι γονείς του Γυμνασίου Αμοργού, τη Δευτέρα
3 Οκτωβρίου 2016, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού διαμαρτυρήθηκαν , διότι παρότι υπάρχει οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής οι μαθητές για 6 συνεχόμενα χρόνια δεν διδάσκονται Γυμναστική!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Αμξοργού, επισημαίνει:
"Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και
Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Φίλης, από το 4ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δήλωνε στα ΜΜΕ: «Δίνουμε προτεραιότητα στην άθληση και στο μάθημα της φυσικής αγωγής, που αποτελεί όχι απλά μια επέτειο, αλλά υπενθύμιση μιας καλής καθημερινότητας» σημειώνοντας δε: «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες από φέτος ώστε να είναι αυτή η δραστηριότητα πιο ουσιαστική, να μην είναι ένα απλώς μάθημα αλλά να είναι μια δραστηριότητα, η οποία θα βάλει τα παιδιά σε έναν νέο τρόπο ζωής, σε μια άσκηση δια βίου.»
Οι παραπάνω δηλώσεις ακούγονται ως κακόγουστο ανέκδοτο, δεδομένου ότι τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Αμοργό για 6 (έξι) συνεχόμενα έτη, στερούνται  καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ενώ υπάρχει οργανική θέση.
Πέραν τούτου και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού, ότι φετινή σχολική χρονιά 2016-17 ξεκίνησε με όλους τους εκπαιδευτικούς στην θέση τους, στην Αμοργό βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα .  
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, διότι έφτασε Οκτώβρης  και  τα διδακτικά κενά της Β/θμιας εκπαίδευσης, στέλνουν τα παιδιά μας «στο δρόμο» .
Στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις 58 εκπαιδευτικές ώρες παραμένουν κενές! Στο ΕΠΑΛ αυτή την στιγμή έχει 94 εκπαιδευτικές ώρες κενές, ενώ και η Α’ τάξη ΕΠΑΛ δεν λειτουργεί!
Επίσης επισημαίνουμε για άλλη για άλλη μια φορά ότι, οι όποιες εκπαιδευτικές αλλαγές γίνονται με μοναδικό κριτήριο την περικοπή δαπανών εις βάρος των εκπαιδευτικών αντικειμένων.
Αναρωτιόμαστε, πώς το βιωματικό σχολείο και η βιωματική διδασκαλία, που ευαγγελίζεται το υπουργείο Παιδείας, θα επιτευχθούν, όταν το Υπουργείο προχωρά στην κατάργηση των εργαστηρίων φυσικής και χημείας ή όταν οι καθηγητές καλούνται να διδάσκουν μαθήματα, τα οποία δεν είναι του ακαδημαϊκού αντικειμένου τους;
Απαιτούμε, το Υπουργείο να κάνει τις εξαγγελίες του πράξεις, με την άμεση κάλυψη όλων των κενών για το τρέχον σχολικό έτος, καθώς και την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής.

Με υποσχέσεις δεν λειτουργούν σχολεία! Χωρίς διορισμούς δεν έχουμε Παιδεία!", καταλήγει ο σύλλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου