Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Το Επιβατικό πλοίο "Νήσος Σάμος" στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΘΗΡΑ και ΚΡΗΤΗ

Η επιστολή της Έπαρχου Θήρας κας Λειβαδάρου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κο Δρίτσα: 

 « Με ικανοποίηση και ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση Δήλωσης Δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΘΗΡΑ για το χρονικό διάστημα από 01-11-2016 έως 31-10-2017. Όπως είναι σε
όλους γνωστό, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών των Κυκλάδων, είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο.

Γνωρίζουμε εξάλλου, ότι οι κάτοικοι των νησιών μας βασίζουν την διαβίωση, την ασφάλεια, τον ανεφοδιασμό, την υγειονομική τους περίθαλψη αλλά και την οικονομική, επαγγελματική και επιχειρηματική τους δραστηριότητα, στην ακτοπλοΐα.

Ευχή μας είναι και ιδανική ευκαιρία τώρα, η δρομολόγηση του «Νήσος Σάμος» εκτός των προορισμών για τους οποίους δρομολογείται, να συμπεριλάβει και την Κρήτη, αφού πάγιο αίτημα παραμένει χρόνια τώρα η δρομολόγηση πλοίου στην γραμμή Κρήτη – Σαντορίνη κατά την Χειμερινή περίοδο όπου παρατηρείται τεράστιο πρόβλημα με εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν την Κρήτη και ειδικά με τους Φοιτητές που σπουδάζουν εκεί.

Κύριε Υπουργέ, πιστεύω ακράδαντα, ότι θα δείτε με ενδιαφέρον την πρότασή μας, προκειμένου η γραμμή αυτή να δρομολογηθεί με την προϋπόθεση το πλοίο να πηγαίνει μέχρι το λιμάνι του Ηρακλείου ή του Ρεθύμνου και όχι να διανυκτερεύει στο λιμάνι του Αθηνιού. Με την πεποίθηση ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειές σας».

Το «Νήσος Σάμος»

Το «Νήσος Σάμος» αποτελεί το τρίτο στη σειρά πλοίο, που παραλαμβάνεται πλήρως ανασκευασμένο και εγκαινιάζεται τη φετινή περίοδο (2016), έπειτα από τα ταχύπλοα Hellenic Highspeed και Highspeed 7, με το κόστος της επένδυσης να αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια.
Πιο συγκεκριμένα το «Νήσος Σάμος» έχει ανακατασκευασθεί πλήρως σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας και ξενοδοχειακών υποδομών και εξοπλισμού (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης), καθιστώντας το ένα από τα πιο πολυτελή και αξιόπιστα ελληνικά πλοία. Και σημειώνουμε ότι από τις 29 Ιουλίου έως τις 31 Οκτωβρίου το πλοίο

εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς – Μεστά Χίου – Μυτιλήνη – Λήμνος – Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία του πλοίου είναι τα εξής

Έτος ναυπήγησης:           1988

Χώρα ναυπήγησης:        Ιαπωνία

Μήκος: 192,91μ.

Πλάτος:                29,40μ.

Ταχύτητα:           21,5 κόμβοι

Επιβάτες:            2.200

Οχήματα:            700


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου