Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΠΝΟ Προειδοποίηση για κλιμάκωση κινητοποιήσεων .

Προειδοποίηση για κλιμάκωση κινητοποιήσεων απευθύνει προς όλους τους υπεύθυνους η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), τονίζοντας πως «ο αγώνας σαφώς και δεν εξαντλήθηκε κατά την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση, αλλά αντίθετα θα κλιμακωθεί με πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις και με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις», καθώς τα «προβλήματα όχι μόνο δεν επιλύθηκαν, αλλά αντίθετα γιγαντώνονται και πληθαίνουν καθημερινά».

Και αυτή η προειδοποίηση δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά το αποτέλεσμα της συνεδρίασης που
πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης όπως αυτή έχει έχει διαμορφωθεί από την 48ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων των πλοίων όλων των κατηγοριών, που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου και να εξετάσει τα συνταξιοδοτικά θέματα του κλάδου. Και μέσα στα άλλα έχουμε και την Επιτροπή Αγώνα που αναλαμβάνει δράση και θα εισηγηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας συγκεκριμένο πλάνο εκδηλώσεων και μορφών συνέχισης του αγώνα ενάντια στη «συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική και πολεμική της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Αναλυτική η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε χθες προκειμένου

α) να εκτιμήσει την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την 48ωρη απεργία της πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων των πλοίων όλων των κατηγοριών στις 22 / 23-9-2016 και β) να εξετάσει τις εξελίξεις στα συνταξιοδοτικά θέματα του κλάδου μας, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Πρώτα απ’ όλα θεωρεί υποχρέωση της να ευχαριστήσει τους ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Θα ήταν παράλειψη να μην απευθύνει και τις ευχαριστίες της και στα λοιπά σωματεία που συγχρονίστηκαν με την απεργία της ΠΝΟ και κυρίως να ευχαριστήσει και το επιβατικό κοινό για την πλήρη κατανόηση του στο δίκαιο αγώνα μας.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ και σύσσωμος ο κλάδος των ναυτεργατών προειδοποιεί τους Υπευθύνους ότι ο αγώνας σαφώς και δεν εξαντλήθηκε στην κατά τα άνω απεργιακή κινητοποίηση αλλά αντίθετα θα κλιμακωθεί με πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις και με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. Τα προβλήματα δυστυχώς όχι μόνον δεν επιλύθηκαν αλλά αντίθετα γιγαντώνονται και πληθαίνουν καθημερινά.

Ήδη έχει συγκληθεί η Επιτροπή Αγώνα της ΠΝΟ σε συνεδρίαση προκειμένου εντός της προσεχούς εβδομάδος να εισηγηθεί στην Διοίκηση σχηματοποίηση συγκεκριμένου πλαισίου εκδηλώσεων και μορφών συνέχισης του αγώνα ενάντια στην συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική και πολεμική της Κυβέρνησης και των Εργοδοτών.

Η Διοίκηση καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για συνέχιση με νέους αγώνες και εκδηλώσεις. Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε.

Ταυτόχρονα, εκφράζοντας την συμπαράσταση της σε κάθε εκδήλωση και μορφή αγώνα των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων της Χώρας, χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εν ενεργεία και συνταξιούχων που αφορά συντονισμό δράσης για κοινούς αγώνες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, από όπου κι αν εκδηλώνονται, ιδιαίτερα δε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συνταξιουχικών Σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου