Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Aνησυχία της επάρχου Θήρας για το δρόμο Αεροδρομίου - Οίας

Η επιστολή της επάρχου Θήρας:
«Αγαπητοί Κύριοι.
Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την ολοκλήρωση του νέου Περιφερειακού δρόμου Αεροδρομίου –Οίας στη νήσο Θήρα επιθυμώ να σας αναφέρω τα ακόλουθα:

Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα
ΕΣΠΑ 2007-14, και ο σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της Σαντορίνης. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στο νησί ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρονίζει καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει επιλυθεί.
Αναφέρουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανέθεσε στην εταιρεία «Εγνατία ΑΕ» την κατασκευή του έργου, η οποία με τη σειρά της, ανέθεσε στη εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», την υλοποίηση του
έργου.

Ο νέος δρόμος, έχουμε την ελπίδα ότι θα δώσει λύση σε μεγάλο βαθμό, όμως διαπιστώνουμε δυστυχώς, ότι οι εργασίες ολοκλήρωσης έχουν σταματήσει.

Επισημαίνω, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία (σχεδόν σε καθημερινή βάση) με τους υπευθύνους της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», παίρνω τη διαβεβαίωση ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, αλλά μέχρι στιγμής ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. Επιπλέον, στο Επαρχείο μας, καταφθάνουν μηνύματα τοπικών εργολάβων, που χρησιμοποιούνται από την «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», ότι τους οφείλονται μεγάλα ποσά.

Με δεδομένο ότι πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, και δεν διαφαίνεται να επιλύεται το πρόβλημα άμεσα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν παρακείμενες ιδιοκτησίες σε περίπτωση πιθανής δυνατής νεροποντής, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε ανάλογα, προκειμένου να συνεχιστεί άμεσα το έργο και να αποφευχθούν οι όποιες δυσάρεστες συνέπειες.

Με την ελπίδα ότι θα ασχοληθείτε με το θέμα άμεσα καθώς επείγει», καταλήγει στην επιστολή της προς τους βουλευτές Κυκλάδων η έπαρχος Θήρας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου