Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Μήνυμα Γιάννη Μαργαρίτη για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 
3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σήμερα και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης έστειλε σχετικό μήνυμα, όπου τονίζει την ανάγκη πιο ενεργής ενασχόλησης των παιδιών με τις αθλητικές δραστηριότητες.
«Η καθιστική ζωή κερδίσει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Ας γίνει η σημερινή μέρα το εφαλτήριο μια νέας πιο ουσιαστικής ζωής που θα αφήνει χώρο στην άσκηση» αναφέρει ο κ. Μαργαρίτης στο μήνυμα του, το οποίο έχει ως εξής:
Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού από το Υπουργείο Παιδείας, όχι ως μια μέρα δίχως
μάθημα αλλά ως μια ευκαιρία για προβληματισμό, παρακίνηση και γιατί όχι ενεργοποίηση μικρών και μεγάλων (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων, κ.λπ.).
Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του αθλητισμού αλλά ελάχιστοι ασχολούμαστε με αυτόν. Θεωρούμε τις αθλητικές δραστηριότητες ως δευτερευούσης σημασίας. Προέχουν οι εξωσχολικές δράσεις που σχετίζονται με τόσα άλλα εκτός του αθλητισμού, η πολύωρη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, η υπερβολική έκθεση μας μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης κ.ά.
Η καθιστική ζωή κερδίσει ολοένα και περισσότερο έδαφος.
Ας γίνει η σημερινή μέρα το εφαλτήριο μια νέας πιο ουσιαστικής ζωής που θα αφήνει χώρο στην άσκηση.
Αν δεν καταφέραμε να γίνουμε το καλό παράδειγμα για σας, ας αντιστρέψουμε τους ρόλους και ας γίνετε εσείς μικροί μας φίλοι το παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά και την ενασχόληση με τον αθλητισμό.
Εμείς υποσχόμαστε να σας στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.
Εύχομαι κάθε μέρα να είναι μια μέρα γιορτής για τον αθλητισμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού
Γιάννης Μαργαρίτης

(φωτό: dimokratiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου